Reedon Green

Reedon Green

För punk för att vara indie, för indie för att vara punk

Aktiva projekt just nu

Reedon Green

”För punk för att vara indie, för indie för att vara punk” – en kontrasterad, aningen klyschig, men alltjämt sammanfattande synpunkt på Reedon Greens genre av såväl publik som arrangörer sedan deras start 2014. Bandmedlemmarna är fyra unga killar från Jönköping som har skapat sig ett autentiskt sound som berör och trollbinder lyssnaren vid taktbar ett. Kärlek, ensamhet och vänskap är några av de återkommande kreativa råvarorna som används i deras låtskrivande, och de använder dem med ödmjukhet och mångsidiga perspektiv som utgångspunkt.

Reedon Green är ett av de många band som cirkulerat under radarn för media musikcommunityn runtom men anledningen är inte att de legat på latsidan. Deras spelschema har inkluderat Småland, Västra Götaland och avslutade 2016 med en turné i Rio de Janeiro – för det är så det ska göras. År 2016 släpptes den egenproducerade debuten Eight Eyes som sedan följdes upp med EP’n Dead as a Dodo 2017 – två råa och rebelliskt nyanserade släpp som tydliggjorde att Reedon Green inte spelar för en viss typ av genre. Genren är vad de formar den till. Och det fungerar.

Men som med många artister så behövde grabbarna en kreativ paus. Bandmedlemmarna var i behov av andra upplevelser i livet och lade bandet på is under mitten av 2017 för att hänge sig åt nya åtaganden. Men trots att deras vägar tog dem till andra städer och länder så slutade inte låtarna att skrivas och år 2019 så bestämde sig grabbarna att nu är det dags att ta tag i detta igen. Skillnaden från tidigare år är att nu skulle de göras med glöd och motivation till att ta sig långt och lite längre.

2019 kom singelsläppet In The Cream och kort inpå Empty Hands som visade på ett hungrigare och vuxnare band än tidigare. Innehållet var djupare, svängigare, energiskt och kontrollerat på samma gång. En positiv biokemisk reaktion hade skett och detta märktes även live när de återigen intog de lokala scenerna i hemstaden Jönköping där deras publik nu växer, pratet går och möjligheterna ökar för detta rent ut sagt spännande band.

Inspelning pågår

Reedon Green är i nuläget i studion för att arbeta fram sin kommande uppföljare till debuten Eight Eyes. Singlar kommer att släppas, spelningar kommer att utföras och folk kommer att konverteras. En önskan som grabbarna i bandet kommer att jobba hårt för att uppfylla.

Troligtvis kommer resultatet att bli musikalisk essens i en koncentrerad dos. Det kommer att slå bättre än det tyngsta farmaceutiska preparat du kan hitta runt hörnet hos den där skumma grabben med RayBan-kopior och för stor hoodie av mörkare nyans. Reedon Green är redo. Är du?